Comença la Lliga Catalana d'Ultimate 2018, en superfície d'herba . Crònica de la 1a jornada a Sabadell.

Jornada d'ultimate passada per aigua la viscuda aquest passat diumenge 4 de febrer a l'Estadi Josep Molins de Sabadell. La previsió no va fallar i el dia va estar marcat per una persistent encara que no massa intensa pluja que va afegir un plus de dificultat al moviment del disc per part dels equips participants. Per sort el vent no va bufar massa fort durant la jornada, la qual cosa a més de facilitar el joc va fer que els jugadors no sentissin tant les baixes temperatures que ens vénen afectant aquests últims dies.

En aquesta 1a jornada de la Lliga Catalana d'Ultimate sobre herba es van donar cita un total de 13 equips (el que per cert va suposar un rècord de participació) que es van distribuir en un grup de 1a divisió amb 5 equips i dos grups de 2a divisió amb 4 equips cadascun .

Primera divisió

 

A 1a divisió Braves X de Castelldefels, fent honor a la seva condició de vigent campió de la categoria, va començar la jornada enfrontant-se a Esperit Black, el primer equip del club sabadellense, que poc va poder fer per frenar el joc fluid i la qualitat tècnica dels rivals. Després d'un inici de partit igualat, els de Castelldefels van reajustar alguns elements tàctics i van acabar imposant-se per 12 a 5.

Més ajustat va ser el partit entre Braves X i Disctèrics, que precisament venien de perdre el primer partit contra Peixets Ocean en el punt universal (8-7). Els gironins, que aconseguien una plaça en 1ª divisió malgrat la seva absència la temporada passada, buscaven la seva primera victòria en la jornada. Però els de Castelldefels es van mostrar novament intractables i es van acabar imposant per 10 a 6. Mentre, Peixets Ocean seguia fent un bon treball i s'imposava a Mamadiadors de Tarragona per un clar 8 a 4.

 

En el següent enfrontament Braves X s'imposava amb una claredat inesperada a Mamadiadors per un contundent 13 a 1, mentre que Disctèrics feia el propi davant Esperit Black, encara que amb un marcador una mica més ajustat (9-5).

A continuació , Peixets Ocean va aconseguir vèncer a l'equip local en un partit certament igualat fins a la recta final, amb moments en què els locals van estar fins i tot per davant en el marcador. Finalment la victòria va ser pels de Barcelona per 7 a 5. Per la seva banda , Disctèrics tancava la seva actuació en la jornada amb una nova victòria en aquest cas sobre Mamadiadors, encadenant així els de Tarragona la seva tercera derrota.

 

Arribàvem així a l'última tanda d'enfrontaments, amb dos partits decisius: el primer per determinar el guanyador de la jornada i el segon per determinar qui ocuparia l'última posició en aquesta primera divisió. 

El partit entre els 2 equips invictes fins a aquest moment acabava amb una clara victòria de Braves X sobre Peixets Ocean per 7 a 3, en una trobada condicionada pel deteriorat estat del terreny de joc per la persistent pluja de tot el dia. En l'altra meitat del camp, Mamadiadors guanyava la partida a Esperit Black en un intens i igualat trobada que es va decidir en els instants finals en encadenar els de Tarragona 2 punts consecutius, imposant-se així per 7 a 5. Tots dos equips no obstant això perden la categoria i jugaran la següent jornada a 2ª divisió.

A l'apartat d’Spirit, la primera posició d'aquesta categoria va ser compartida per Mamadiadors i Disctèrics, amb 11 punts de mitjana.

Segona divisió

Els 8 equips inscrits en 2a divisió es van agrupar en 2 grups de 4, que jugarien una primera fase de lliga entre ells per acabar amb uns creuaments finals segons la posició (1r contra 1r, 2n contra 2n,...).

POOL A

En el grup A, Sharks es presentava com el clar favorit, i així ho va demostrar amb un ple de victòries. En primer lloc es va enfrontar a Esperit Squirrels, un equip compost per joves de Sabadell i de Palau amb l’objectiu d’adquirir experiència. De fet, al no poder presentar un roster COED, els tres primers enfrontaments del combinat vallesà es van tancar amb un 0-13 en contra. Paral·lelament, M&Ms, el combinat de Terrassa i Lleida, feia el possible per plantar cara a Peixets River, el segon equip del club de Barcelona, encara que van ser aquests últims els que finalment es van portar la victòria per 10 a 5.

A continuació Sharks s'enfrontava a Peixets River en el que a priori seria el seu partit més complicat. Finalment, els “taurons” es van fer amb la victòria per 9 a 5. Per la seva banda , M&Ms s'imposava a Esperit Squirrels donada la seva condició d'equip OPEN.

A l'última franja, era Peixets River qui s'enfrontava al combinat vallesà que se sabia ja perdedor del partit per la falta de noies en la seva alineació. Just a continuació eren els M&Ms els que poc podien fer per frenar el vendabal de bon joc de Sharks, que acabava la fase de lliga amb un resultat favorable d'11 a 2.

 

POOL B

En el grup 2 competien dos equips del Vallés (Esperit White i Flying Squirrels) i altres 2 de Barcelona (Braves Y, que portava un roster OPEN, i Salty, que també va jugar el seu primer partit OPEN).

En els primers enfrontaments Esperit White s'imposava a Braves Y donada la seva condició d'equip OPEN. El mateix passava entre Flying Squirrels i Salty, atès que en aquest primer partit Salty també era equip OPEN.

En la segona ronda d'enfrontaments Flying Squirrels s'imposava a Esperit White amb un resultat de 7 a 3, mentre que Salty (que a partir d'aquest partit ja jugava amb un roster COED) s’imposava a l'equip OPEN de Braves Y.

En la tercera i última franja Salty superava per 13 a 0 a Esperit White, aconseguint així la segona posició en el grup i relegant als vallesans a la tercera plaça del grup.

 

CREUAMENTS

En la disputa de la 7a i 8a plaça, Braves Y s'acabava imposant a Esperit Squirrels per 11 a 6, tots dos equips amb roster OPEN. En la lluita per la 5a plaça era M&Ms qui superava a Esperit White amb un resultat de 7 a 4. Peixets River es feia amb la 3a posició guanyant a Salty per 7 a 4. I finalment Sharks s'imposava per 12 a 3 a Flying Squirrels, l'equip de Palau, en un partit en el qual tan sols es jugaven l'honor de quedar primers de la categoria, ja que tots dos equips han obtingut una plaça en la 1a divisió per a la següent jornada.

 

L’Spirit d'aquesta segona divisió va ser para Flying Squirrels (12,25 pts), que tancava així una fantàstica jornada amb doble recompensa.

 

Lliga Catalana Ultimate

Calendari

17-2-2018
3a Jornada Escolar 2018
Mar Bella (Barcelona)
17-2-2018
CBC 2018
Castelldefels
18-2-2018
CBC 2018
Castelldefels
24-2-2018
CE Open/Women Platja 2018
València
25-2-2018
CE Open/Women Platja 2018
València
18-3-2018
2a Jornada Lliga Catalana 2018 Gespa
Palau i Plegamans

Classificació Final Platja 2017

  • 1a Divisió

1. Bravas A
2. Sharks
3. Disctèrics
4. Salty
5. Peixets
6. Mamadiadors
7. Bravas B
8. Esperit Black

  • 2a Divisió

1. M&Ms
2. Green Squirrels
3. Peixets River
4. Esperit White
5. Bolskandisc
6. Esperit Grey
7. Red Squirrels
8. Tookadisc
9. Peixets Ocean
10. FB66
11. Esperit Palau
11. Sharks B

Classificació Final Gespa 2017

  • Divisió

1. Bravas
2. Esperit Black
3. Peixets
4. M&M
5. Esperit White
6. Mamadiadors
7. Salty
8. FB66
9. Sharks
10. Esperit Grey
11. Esperit Orange

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de millorar la teva experiència. Suposem que hi estàs d'acord, però pots tancar ara la pàgina si ho desitges.